96 159 05 94 — correuclickedu

XICS I XIQUES DE SECUNDÀRIA: BENVINGUTS A L’ESCOLA

XICS I XIQUES DE SECUNDÀRIA: BENVINGUTS A L’ESCOLA
11/09/2019 Sandra Cuevas

Ahir dimecres secundària encetàrem el curs 19/20. La vivència de tots els mestres és ben positiva. El dia va transcórrer amb tranquil·litat i fou evident l’afecte amb què els alumnes de primer, de segon i de quart acolliren els companys nous.

L’escola, ja ho hem dit altres vegades, és una petita part d’un món més gran, que volem divers, ric, empàtic, inclusiu. I aquesta diversitat i riquesa la tenim en la nostra secundària, com a l’escola, com al món. Unes maneres de ser diferents i de fer que també trobem en les ganes de tornar a l’escola.

Tancàrem el dia amb un tast del treball de l’EACN de juliol passat i la projecció de les imatges del dia. Abans, però, Circ-o-rama Teatre presentà el seu darrer espectacle: una adaptació d’El llibre de les Bèsties de Ramon Llull. Joan Garcés va fer un magnífic treball, tot sol a l’escenari, en què el gest, la paraula, les poques peces d’atrezzo, però ben significatives, ens permetien d’imaginar personatges, diàlegs i accions. Ens capturà. Heus ací el valor de la transmissió oral de la cultura, de la literatura pròpia. Ahir, Joan va fer de joglar a partir del text que havia adaptat Paco Raga. Fins fa ben poc, com vam recordar ahir, el nostre estimat joglar i contacontes Llorenç va ser una peça clau per fer arribar arreu de tantes comarques catalanoparlants i més enllà de l’oceà la riquesa de la nostra literatura, de la nostra cultura.

Si voleu fer un tast del nostre primer dia d’escola, us en deixem unes imatges.