96 159 05 94 — correuclickedu

Tota persona naix lliure i igual en dignitat i drets, sense cap tipus distinció.

Tota persona naix lliure i igual en dignitat i drets, sense cap tipus distinció.
11/04/2019 Sandra Cuevas

Tota persona naix lliure i igual en dignitat i drets, sense cap tipus distinció. Aquest és un dels primers principis que trobem en la Declaració Universal dels Drets dels Infants. I amb aquest principi com a premissa l’escola aquest any aprofundim en la inclusió. Concretament en la inclusió educativa. Tenim ben clar que aquest serà un camí llarg, ja que la inclusió no és una fita en si, és més aviat un procés. Com a escola, com a agent socialitzador, educador i transmissor de valors, considerem que el camí cap a la inclusió és l’únic que pot garantir que l’infant cresca amb les competències necessàries per poder conviure en una societat diversa i oberta al món. És per això que durant aquestes setmanes aprofundirem una miqueta més, cadascuna de les etapes dins del seu nivell.

A vosaltres famílies us demanem que us hi sumeu, que compartiu aquest procés amb nosaltres. La inclusió sols és possible si remem tots junts. I què és inclusió? Què significa realment? Què cal fer per assolir-la? Inclusió és fer un canvi de mirada. Veure en l’altra, una persona igual i diferent a la vegada, una font d’enriquiment i decreixement, independentment de les característiques personals i socials.  Pensar l’altra persona des de les virtuts i les fortaleses, des de la igualtat de drets i l’equitat a l’hora de determinar què necessita cadascú. Inclusió també és cooperar per tal d’avançar de la mà, tot respectant els diversos ritmes, destreses, habilitats i coneixements.

En definitiva, inclusió ens engloba a totes i tots dins de la comunitat educativa i comporta un avanç sistemàtic cap a una societat on les persones avancem lliures i en igualtat de drets.

DOIP escola gavina coop.v.