96 159 05 94 — correuclickedu

“Tan sols existeix una raça; la raça humana”

“Tan sols existeix una raça; la raça humana”
03/05/2021 Sandra Cuevas

“Tan sols existeix una raça; la raça humana” Amb aquesta frase de Thimbo Samb, començàvem la sessió de castellà aquell dimecres. Posàrem en comú quines foren les impressions i sensacions amb què ens havíem quedat després de connectar per videotrucada amb l’actor i activista Thimbo Samb.

Thimbo va arribar a Canàries l’estiu de 2006. Ens explicà la “benvinguda” que li varen fer a l’Estat Espanyol: Li canviaren el nom i l’empressonaren pel simple fet de no tenir documentació i haver entrat per una via irregular.

“Faig vídeos per denunciar allò que visc” ens deia quan li preguntàrem si les temàtiques dels seus vídeos de Youtube, d’Instagram o TikTok eren vivències reals. “O bé m’ha ocorregut a mi o bé conec algú a qui li ha passat”. Amb ell ens adonàrem que no es tracta “tan sols” d’una discriminació racial sinó que la pobresa o riquesa determina també el tracte que la societat tindrà amb tu.

“A Mikel Jordan no li passa el mateix que a tu”, deia un. “I si Donald Trump hagués sigut negre… hagués fet amb les persones blanques el mateix que ell ha fet amb les persones negres?”  preguntava altre.

“No es tracta de blancs o negres sinó de persones i de polítiques racistes creades per aquestes persones” responia Thimbo.

Tota una experiència que ens emportem a la motxilla per seguir reflexionant.