96 159 05 94 — correuclickedu

Situem la sostenibilitat com a eix transversal al nostre dia a dia: “Transitar cap a un menjador de proximitat, ecològic, saludable i sostenible”

Situem la sostenibilitat com a eix transversal al nostre dia a dia: “Transitar cap a un menjador de proximitat, ecològic, saludable i sostenible”
28/05/2021 Sandra Cuevas

Un dels eixos vertebradors del projecte educatiu de l’escola és el menjador i tot allò que aquest implica: ja siga quin tipus d’alimentació oferim a les xiquetes, els xiquets i els adolescents, o bé quin tipus de relació estableixen elles i ells amb el menjar.

Açò comporta dur a terme una tria conscient i activa dels serveis que oferim, dels productors i productores, així com del tipus d’aliments que fem servir al menú de l’escola. En aquesta tria, l’alimentació de proximitat i l’elecció de productes diversos, valencians i frescs són clau en el nostre projecte d’escola.

És per això que aquesta setmana la comissió de menjador de l’escola hem assistit a la “Jornada per a transitar cap a una compra pública alimentària saludable i sostenible”. En aquesta jornada han compartit també l’Ecotira, un projecte pilot de MercaValència que tracta d’impulsar el mercat i la distribució de productes ecològics al nostre territori. Es tracta d’un projecte gestionat i dirigit per l’Administració Pública amb la finalitat de promoure un canvi sistèmic pel que fa a l’alimentació que s’ofereix als centres escolars i als locals de restauració del territori valencià amb la finalitat darrera de traslladar aquest model a l’àmbit europeu.

Cal garantir una alimentació de qualitat -equilibrada, saludable i sostenible- i que aquesta, al seu torn, servisca d’exemple perquè infants i adolescents adquirisquen hàbits coherents amb aquest model. I a l’escola ens trobem en aquest camí.