96 159 05 94 — correuclickedu

“SI ELS DRETS NO SÓN PER A TOTES LES PERSONES, NO SÓN DRETS, SÓN PRIVILEGIS”

“SI ELS DRETS NO SÓN PER A TOTES LES PERSONES, NO SÓN DRETS, SÓN PRIVILEGIS”
15/01/2021 Sandra Cuevas

GENER 2021

Aquesta és una de les idees que ens van voler transmetre Amado i Marta després de xarrar durant una hora. Tots dos treballen en ACOEC (Associació de Cooperació entre Comunitats), una entitat valenciana sense ànim de lucre que treballa en diferents àrees com Cooperació Internacional al Desenvolupament, Acció Social cap a sectors de la societat en situació de vulnerabilitat i/o en risc d’exclusió social, Sensibilització i Educació per a la Ciutadania Global, Voluntariat i Promoció de la Banca Ètica i Solidària; amb un enfocament de Drets Humans i Gènere, tenint la Promoció de la Salut i defensa del Dret Universal a la Salut com a eix tranversal en tot el nostre quefer. Us recomanem el documental recentment estrenat DRETS, que comença parlant del dret a la salut i acaba evidenciant la vulneració de tots els drets humans. No cal eixir del País Valencià per veure situacions de molta desigualtat. Treballen amb col•lectius molt vulnerables i tenen clar que la pandèmia ha agreujat la situació de moltes famílies migrants i d’altres que no ho són.

Tots els éssers humans naixem lliures, amb els mateixos drets i dignitat, i ens hem de tractar amb respecte… És més que evident que hi ha camí a fer, malgrat el que s’ha recorregut des que Martin Luther King va rebre el Premi Nobel de la Pau (1964) en reconeixement per la defensa dels drets dels negres, quatre anys abans de ser assassinat.

I si us ve de gust, submergiu-vos en la lectura, el cinema o la xarxa amb les recomanacions que us fem: Apache, de Octavio Guerra; Adú, d’Alejandro Hernández; Els quaranta dies del Musa Dagh, de Franz Werfel; El pescador que volia anar al país dels blancs, de Patrick Lambal i Jordi Tomàs; Ara ja saps, de Tomàs de los Santos i Institut de Drets de la Universitat de València.