96 159 05 94 — correuclickedu

Sant Jordi

Sant Jordi
10/05/2022 Sandra Cuevas

Diuen que no es pot posar l’imperatiu al verb llegir. La relació que establim amb els llibres ha de sorgir d’invitacions suggeridores, diverses i constants. El dia de Sant Jordi no podem perdre l’oportunitat de convidar a la lectura, d’apropar-nos a biblioteques i llibreries, de sentir el llibres més a prop.

Enguany, a l’escola, hem ideat una fira del llibre alternativa i sostenible: hem proposat d’intercanviar llibres entre els xiquets i les xiquetes de la classe. Així les coses, en tornar de les vacances de Pasqua, cada infant i mestre dugué un llibre de la nostra biblioteca personal, embolicat en paper de diari, en folis blancs o en el catàleg del supermercat. “Que gruixut que és aquest!” “I mira aquest que gran!” “Espere que el meu tinga molts dibuixos bonics…”.

El moment de l’intercanvi fou d’una gran emoció per descobrir el llibre que ens havia tocat, de quina casa havia vingut. Ah! I el millor de tot plegat, la lectura a casa i el fet de poder retornar-lo amb unes paraules d’estima, d’agraïment i de gust per la lectura.

Els llibres de casa, la biblioteca personal, són un tresor que va bastint-se al llarg dels anys. Són els llibres que posseïm, els que deixem i que es barregen amb els que agafem de la biblioteca. I amb aquesta proposta, també amb els que ens deixen els amics. Tots ells són elements de la nostra identitat lectora. Amb la nostra fira d’intercanvi hem eixamplat més el nostre bagatge i hem pogut fer una mirada a la biblioteca dels nostres companys i companyes.