96 159 05 94 — correuclickedu

PROJECTE DEVESA – EL SALER

PROJECTE DEVESA – EL SALER
18/05/2022 Sandra Cuevas

Amb la mirada dirigida a l’Albufera, en silenci, perquè els collverds s’apropen i els puguem observar en detall, en un matí clar i despert, on els rajos de sol ja enlluernen les aigües, comença el nostre itinerari per la Devesa del Saler.

Un itinerari de descoberta, d’estudi i de gaudi. Un estudi previ a l’eixida perquè els xiquets i les xiquetes sàpiguen el que veuran i per on passaran; i posteriorment, perquè asseguren bé l’experiència viscuda.

L’Albufera, envoltada  per la marjal i les goles, que la connecten amb la mar Mediterrània.

La Devesa amb els quatre ecosistemes per on vam passar: les dunes fixes o pineda, seguint l’itinerari botànic pel Pla de la Sanxa; l’Estany del Pujol, on vam veure algunes de les aus que hi habiten; el pas entre les dunes mòbils amb el canvi de vegetació; i finalment, l’arribada a la platja, moment de joc entre la sorra i els bots sobre les ones.

I després ja, el camí de tornada vorejant el llac, entre el camí dunar i l’olor de la sempreviva, fins a arribar a la Mallada llarga, entre joncs i senill, i amb els peus gairebé tocant l’aigua. Un despertar dels sentits, i un recorregut per estimar un dels Parcs Naturals que conforma el País Valencià.

Ara, i amb molta il·lusió, plasmem allò aprés i viscut en un mural que confeccionem, a poc a poc, en un treball compartit entre 1r i 2n de primària, diferenciant cada ecosistema que forma la Devesa, tenint en compte, la fauna, la flora i l’espai que ocupa.