96 159 05 94 — correuclickedu

PRIMÀRIA I ELS DRETS DE L’INFÀNCIA

PRIMÀRIA I ELS DRETS DE L’INFÀNCIA
19/11/2021 Sandra Cuevas

Demà, 20 de novembre, a tot el món se celebrarà el dia Internacional de la Infància. Com que no serem a escola, hem volgut dedicar un espai a aquesta celebració (i reivindicació) avui mateix, un dia abans que es complesquen 32 anys del dia en què es va signar la Declaració Universal dels Drets de la Infància.

L’escola és un espai més on cal acomplir i respectar aquests drets. És per això que avui els hem recordat i hem aprofitat l’avinentesa per presentar unes figures que tenen una funció molt important perquè l’escola siga un espai on aquests drets es respecten per a totes i cada una de les persones que hi convivim. En un moment en què la societat és individualista i ens empenta a estar pendents només d’un mateix, l’escola ha de ser model de co·lectivitat. Ha de ser un espai on tenim en compte a l’altre, des del reconeixement i el respecte.

Aquestes persones que avui hem presentat a tota l’escola, formada pels i les mestres, les xiquetes i els xiquets, les mestres del pati i la gent de cuina, de secretaria i de manteniment, així com les famílies, són les delegades i els delegats de l’etapa primària.

També hem volgut donar la benvinguda a aquelles persones que han arribat noves a l’escola enguany o bé que fa poc que hi han vingut. Avui n’hem recordat els drets com a infants i hem donat la benvinguda a Jorge, Saúl, Miquel, Aitana, César i Nubya.

Un acte senzill i ple de contingut i deforça que ens ha recordat que dir “bon dia” o ·gràcies”, combatre les injustícies que veiem al dia a dia o buscar les mestres quan necessitem ajuda, és també fer escola.