96 159 05 94 — correuclickedu

Premi Sambori a 1r de primària

Premi Sambori a 1r de primària
28/03/2022 Loli Company

“La setmana passada vam tenir a l’escola una visita molt especial. Cap a les dotze del matí, arribà a l’escola un autobús ple, amb 26 passatgers.
Aquest autobús no anava ple de persones, no. Anava ple de personatges estranys, com si s’hagueren escapat d’un conte. Venien de terra estranya i és per això que eren tan diferents de nosaltres. Portaven diccionaris, càmeres de fotos, plànols… i volien conéixer el nostre territori, els nostres costums, la nostra llengua.”

 

Així comença el conte que hem presentat al premi Sambori i amb el qual hem sigut guardonats. El conte va relacionat amb el projecte del curs de l’escola, “Llengua i territori”. Aquesta és una de les fites que les mestres del primer cicle ens havíem marcat des de bon principi de curs: relacionar, sempre que fos possible, les propostes que duríem a terme amb la temàtica del projecte anual d’escola. Considerem que és una forma d’evitar la dispersió, en què és fàcil caure, i més encara quan són tan menuts.

Les famílies també hi han participat acompanyant en la recerca d’allò que cada xiquet i xiqueta voldria contar als personatges de terra estranya. Hem treballat l’expressió oral, perquè la idea que volíem comunicar fos clara i entenedora. Després ens hem dedicat a l’expressió escrita de la idea, tot prenent consciència de cada paraula, discriminant els sons que la formen i associant-los amb la grafia corresponent. Finalment, ens hem endinsat en la creativitat, que ha tingut el seu paper, per una part, imaginant el personatge que volien crear, que alhora que el veien en el pensament, prenia forma sobre el paper; i per l’altra, amb el dibuix d’allò que volien presentar als personatges. Un treball minuciós, de detall, amb dos objectius primordials: afavorir el gust i les ganes de voler aprendre a llegir i escriure, i fer equip.

 

I pot ser que aquest conte tinga una segona part perquè…

 

“Ens vam conéixer i ens férem bons amics. Ara, ens esperen allà a la seua terra, perquè nosaltres també la volem conéixer.”

Ací teniu el conte en la seua versió completa, cal descarregar-se’l per a veure la versió completa, però paga la pena!

Enllaç al conte guardonat: ELS VISITANTS DE TERRA ESTRANYA I ELS NOSTRES COSTUMS.

Confiem que el gaudireu molt.