96 159 05 94 — correuclickedu

ASSEMBLEA DE FAMÍLIES NOVES: UN ESPAI PER COMPARTIR

ASSEMBLEA DE FAMÍLIES NOVES: UN ESPAI PER COMPARTIR
10/11/2022 Sandra Cuevas

El mot educar, replega etimològicament el sentit de “conduir cap a fora, guiar, alimentar” l’individu, és a dir, ajudar-lo a aprendre i a desenvolupar les seues potencialitats, a créixer en tots els sentits. Per això, el procés educatiu abasta tota la vida.

En el cas de l’educació infantil, primària i secundària, aquesta acció la duem endavant a casa i a l’escola, fonamentalment, però no només. Així les coses, perquè el procés siga enriquidor i profitós és necessari el treball conjunt i còmplice dels pares i de les mares, i de totes les persones que treballem a l’escola. Per dur endavant aquesta tasca, cal que generem espais de conversa, d’intercanvi i de reflexió entre els pares i els mestres. I és per això que fem reunions, entrevistes, trobades diverses…

L’assemblea adreçada a les famílies que cada curs s’incorporen al nostre projecte n’és un exemple, perquè fem una repassada dels principis pedagògics de l’escola i recordem les línies generals del projecte de gestió. Enguany, a més, hem fet una dinàmica perquè el grapat de famílies que hi va assistir, poguera explicar-nos com se senten, com es troben -ells i els seus fills- després de gairebé dos mesos de curs. Aquesta conversa, que tingué lloc dimecres 9 de novembre, fou ben interessant. Parlàrem d’expectatives, d’acompanyament, d’informació, de perspectives… I al llarg d’hora i mitja, entre tots construírem vincle pedagògic i sentiment de pertinença.