96 159 05 94 — correuclickedu

Moby Dick. El mal d’amor: dansa contra la violència de gènere

Moby Dick. El mal d’amor: dansa contra la violència de gènere
22/11/2017 Sandra Cuevas

Fa uns dies comentàvem que l’Ajuntament de Picanya ha organitzat un programa d’activitats per mostrar la condemna i el rebuig a totes les violències cap a les dones i que des de l’escola participaríem en alguns dels tallers i de les campanyes de sensibilització organitzats.

El dimarts 21 de novembre tota la secundària assistírem al Centre Cultural de Picanya, per veure Moby Dick. El mal amor, un espectacle multidisciplinar on dansa, teatre i música s’uneixen per mostrar sobre l’escenari, un problema social tan important i destructiu com és la violència de gènere. La història parla d’una relació de parella en què l’home domina la dona, la menysprea, la maltracta i quan ella mostra petits indicis de voler alliberar-se’n, ell hi posa el punt i final. Per què Moby Dick? Perquè estableixen el paral·lelisme de la relació d’obsessió i de domini amb la que trobem a la novel·la, on el el capità Ahab viu, mata i mor per la balena blanca. Aquest paral·lelisme inicial només és el punt de partida per teixir una història que simbòlica que tristament recorda a massa històries reals.

La setmana vinent, participarem en dos tallers que farem a l’escola, un que parla sobre els rols que homes i dones desenvolupem en el anuncis publicitaris i l’altre sobre el sexisme en les xarxes socials. Ja us en parlarem.