96 159 05 94 — correuclickedu

Més que música

Més que música
24/12/2021 Sandra Cuevas

Un nou any, una nova festa. Les festes de la música que fem a l’escola traspassen els murs, arriben lluny, molt lluny. No és només música, va més enllà. L’organització dels infants i dels joves, les sinèrgies que naixen del treball cooperatiu, dels assajos, de l’observació i de l’aprenentatge de l’altre…

La música fa de fil conductor d’una xarxa que naix des de la implicació, de voler fer, de voler mostrar allò que sabem podem transmetre. Aquesta xarxa enforteix la pertinença a un grup, a una escola, i fa més forta, si és cau, la il·lusió de mostrar davant els altres allò que hem aprés i que sabem expressar a través de l’emoció, la passió i el ben fer.

Enguany hem fet un recorregut on l’admiració a les nostres festes, les nostres danses, les nostres cançons i la nostra cultura ha estat el cor que ha fet bategar els diferents ritmes que han marcat la festa.

Un altre any creix la nostra admiració pels infants i joves de l’Escola, que una vegada més ens ensenyen a cuidar, respectar i gaudir allò que ens fa créixer, que ens fa ser feliços i ens fa conéixer millor, tant els altres amics i amigues, com el nostre entorn i la nostra història.

La festa d’enguany també ha estat diferent. L’alè del públic de nou no hi és present, l’enrenou, els nervis del directe rodejats de ties, iaios, germanes, mares, pares… no hi és present. Però tot i que aquests fets que no ens agraden gens, els infants i els joves demostren novament que tot és il·lusió i saber transmetre als altres la màgia de la vida, tot i que estiguen lluny de nosaltres.

Enguany, els xiquets i xiquetes de sisé i altres infants d’altres grups eren lluny. Els hem trobat a faltar, i personalment en el cas de sisè, s’apoderava la ràbia de mi, en saber que l’última festa del seu pas per la primària estarà buida de les seues companyies. Impotència i tristor…

Però dilluns érem de festa, i una vegada més, els nostres infants i joves ens han deixat bocabadats i plens d’alegria a l’escoltar, valorar i saber que tot i les adversitats, som ací. Som a la vida per aprendre, créixer i gaudir d’allò que ens envolta, d’allò que ens ensenya en molts vessants de la vida, però sobretot a valorar, estimar i confiar en els altres, en l’escola i en el poder d’unió i estima que és capaç de transmetre la música.

La festa ja ha arribat a la fi, i en l’interior de tots nosaltres sols apareix un nou mantra: “l’any que ve, la farem amb públic…” I sí, és aquest sentiment el que ens queda, barrejat amb un fum de sensacions i d’emocions precioses que ens fa sentir com en el cim de la muntanya més alta abans de llançar-nos a volar per un territori ple de festa, música, dansa i melodies, de tabals i d’ instruments de vent. Mitjançant la música viatgem des dels racons de la nostra escola fins a les cases i els llocs de treball de tota la gent que volíem que fóreu ací i no hi heu pogut ser.

Sols queda felicitar novament els infants, els joves, les mares i els pares del cor per fer-nos gaudir i sentir; per fer emocionar-nos amb aquests detalls de la vida que et fan créixer i ser “millors” persones, com és la música, l’escola.

Tingueu unes bones festes i un bon inici d’any. Amb molta estima:

El mestre Ferran