96 159 05 94 — correuclickedu

MELMELADES

MELMELADES
09/12/2019 Sandra Cuevas

Avui ens fem eco d’aquest projecte tan i tan interessant en què volem participar i del qual volem fer difusió. Aquest meravellós llibre el podreu trobar a la nostra Fira de Nadal.

TOTS A ESCOLA

L’accés a la formació dels infants a l’Àfrica pot suposar la diferència entre l’avenç social i l’exclusió. Accedir a una escola durant la infància representa un cost inassumible per a la majoria de famílies senegaleses.

Els beneficis de la venda d’aquest llibre de confitures, melmelades i gelees seran destinats a cooperatives de dones africanes. En aquestes cooperatives hi treballen mares locals que elaboren confitures, amb els diners de la venda de les quals paguen l’educació dels seus fills.

La il·lusió dels autors d’aquest llibre és que amb aquesta feina augmente l’autoestima dels xiquets i les xiquetes i que es consciencien de la importància de portar els seus fills i filles a l’escola, cosa que els proporcionarà un futur millor i més just.

Georgina Regàs (fundadora del Museu de la Confitura) i Pere Castells (químic investigador en ciència i cuina, autor de la «taula periòdica de les confitures») han elaborat minuciosament les receptes mostrades en aquest llibre per aconseguir un sabor únic. Les il·lustracions de Lluïsa Jover, senzilles i clares, mostren les receptes amb el llenguatge universal de les il·lustracions, la qual cosa permet connectar amb els lectors sense barreres idiomàtiques i d’altres tipus. Una feina laboriosa de tots en col·laboració amb els dissenyadors de Petit Comitè, que han realitzat aquest llibre amb la il·lusió que el contingut arribe a tothom en un món divers culturalment i amb idiomes ben diferents.

Els artistes Roser Capdevila, Xavi Massaneda, Paco Mir, Mariona Omedes, Lluís Pascual, Perico Pastor i la mateixa Lluïsa Jover hi han contribuït amb uns dibuixos que ens transporten a un món ple de sabors i colors.

En definitiva, aquest llibre obre les portes a la creativitat dels cuiners que vulguen provar les receptes i adaptar-les als seus propis gustos, tot innovant amb fruites i verdures.