96 159 05 94 — correuclickedu

MEDIAR ÉS MOLT MÉS QUE RESOLDRE CONFLICTES

MEDIAR ÉS MOLT MÉS QUE RESOLDRE CONFLICTES
09/02/2019 Loli Company

El passat dimecres 6 i dijous 7 de febrer, un bon grapat dels meus companys de l’ESO i jo hem fet un curs de mediació que a tots ens ha sorprés. Érem 54 alumnes i mai no havíem fet una activitat com aquesta.

Alguns de nosaltres pensàvem que la mediació era tant sols solucionar un problema entre dues i més persones, però a poc a poc hem descobert que això de la mediació va molt més enllà. Hem aprés que resoldre un conflicte de veritat no és tant fàcil com podem pensar, ja que una mediadora o un mediador no pot donar ni la seua opinió, ni donar consells, entre altres coses.

El primer dia del curs vam fer una activitat per grups en què havíem de respondre unes preguntes i a partir d’eixes preguntes, després vam fer un debat. Vam estar tot el que quedava de matí a l’aula, mentre Vicent Ginés, que ens ha fet la formació, ens explicava més o menys el funcionament de la mediació. El segon dia, Vicent ens va acabar d’explicar el que ens faltava per poder fer una mediació entre dues persones i vam començar a posar els nostres coneixements en pràctica per grups.

Han sigut dos dies molt intensos de veritat, ja que Vicent tenia moltíssimes ganes de que nosaltres aprenguérem i ens ha transmés la seua energia, que mai no s’acabava.
Sota el meu punt de vista, durant estos dos dies tots hem aprés com podem solucionar problemes i moltes més coses, ja que Vicent ens ha fet reflexionar fins i tot sobre les bromes que podem fer a una persona. He vist que amb activitats com aquestes de veritat aprenem.

 

Mariona Juan Castelló

4t ESO