96 159 05 94 — correuclickedu

LLORENÇ GIMÉNEZ I ENRIC VALOR… I ELS DRETS LINGÜÍSTICS I CULTURALS

LLORENÇ GIMÉNEZ I ENRIC VALOR… I ELS DRETS LINGÜÍSTICS I CULTURALS
08/05/2021 Sandra Cuevas

Treballem els Drets Humans. L’article 2 de la DUDH ens diu que ningú no pot ser discriminat per raó de gènere, color de la pell, situació econòmica, idees, llengua. L’escola infantil s’ha centrat especialment en aquest article atesa la situació de diglòssia que vivim i perquè les mestres han percebut que el confinament, el fet de gaudir del dret d’anar a l’escola ha provocat una davallada en el domini de la nostra llengua.

A la resta de les etapes, aquest article també s’ha treballat de manera específica o transversal, tenint en compte que som una escola en valencià i que exigim el tracte igual de dret i de fet de la nostra llengua. I en aquest sentit els referents literaris i lingüístics són fonamentals per normalitzar l’ús de la llengua, per fer palès la qualitat literària i cultural d’aquesta.

Llorenç Giménez i Enric Valor són dos exemples indiscutibles d’aquests referents dels quals parlem més amunt. Aquest mes de maig que treballem els drets humans, hi ha dos esdeveniments culturals al voltant d’aquests ambaixadors de la llengua i la cultura del País Valencià. D’una banda, el divendres 14 de maig se celebra l’acte de lliurament del 40è Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor, al pati del CEIP Baladre de Picanya. De l’altra, del 6 de maig al 13 de juny, podrem gaudir d’una exposició-homenatge a Llorenç Giménez, a la Sala d’exposicions El Molí de Riba-roja de Túria.