96 159 05 94 — correuclickedu

Llibres i drets, una exposició a primària

Llibres i drets, una exposició a primària
07/06/2021 albert

Finalment ja tenim instal·lada la nostra exposició sobre els Drets humans. Una magnífica oportunitat per veura-la i aprendre’n sobre un treball col·lectiu col·laboratiu seran les reunions de classe. Una oportunitat per trobar-nos, almenys, enguany tots plegats.

Mestres i alumnes de tercer i quart de primària hem preparat una exposició sobre llibres i Drets Humans. Dins el Projecte Drets Humans que treballem a l’escola, que hauríem de treballar cada any de la nostra vida de mestres. 

Hem fet una selecció de llibres que parlen de Drets, de novel·les amb protagonistes que lluiten per la llibertat, sobre poesia i identitat o sobre cultura, llibres d’activistes que han fet bandera de la democràcia contra les xenofòbies, vides que han sigut un exemple per a nosaltres. 

Vam furgar en les biblioteques de casa. Vam regirar biblioteques públiques i fins i tot vam visitar llibreries. Vam destinar molt del nostre horari setmanal a llegir: vides de combat, de supervivència, de dignitat i d’exemple en favor dels Drets. Vides apassionants, de dures i de cruels, algunes d’èxit, després de moltes penalitats. 

És impossible que hi siguen tots els llibres sobre els Drets. És una de les magnífiques descobertes: saber que disposem de molt de material, en canvi que arreu, a tot arreu, l’amenaça contra la llibertat i la democràcia no descansa mai. 

La lectura també és una lluita. Un combat pel coneixement. Ací us en deixem una tria.