96 159 05 94 — correuclickedu

LLENGUA I TERRITORI, 1R CICLE.

LLENGUA I TERRITORI, 1R CICLE.
30/11/2021 Sandra Cuevas

Llengua i territori és la temàtica del projecte d’escola que farem enguany. Al primer cicle, hem volgut fer-ne referència des del primer moment del curs. Vam començar per situar el País valència, el poble on vivim o el lloc on hem estat de vacances, en relació al món.

Després, les eixides fetes i la comarca on es troben. Potser són conceptes massa abstractes per als nostres menuts, en els quals volem iniciar-los perquè els troben propers. Però descobrir el món els apassiona. I aquest interès és el que farem servir perquè coneguen a poc a poc els territoris per on es mouen. El suport dels plànols en relació a les pròpies descobertes, ens ajudaran a dur endavant aquest projecte.

 

En la darrera eixida a Toixa, hem descobert la ruta de l’autobús: la comarca d’on eixim i la comarca on arribem, i l’itinerari des de l’Assut de Toixa fins a la presa romana.

I hem fet més descobertes: el paratge natural de l’Assut, amb el naixement del riu Tuéjar; la presa construïda pels romans i les sèquies dels àrabs; les terres de secà i les d’horta. I La tardor: els seus colors, els arbres de fulla perenne i caduca; i les fulles, tantes, que els xiquets i xiquetes es podien soterrar davall d’elles i fer-ne banyeres per rebolcar-s’hi.

 

Aquestes són algunes de les idees que destaquen.

 

“Des de l’autobús veiem el paisatge”

 

” El paisatge era molt bonic perquè havien caigut totes les fulles dels arbres”

 

“Vam seguir la ruta romana”

 

“Em va agradar poder estar en la natura i jugar amb les fulles”

 

“Al bosc hi havia un muntó de fulles. Jugàvem a tirar-les, era molt divertit”

 

“Em va agradar poder passar pel pont de pedres i vore la cascada de l’Assut”

 

“Hi havia dos voltors que no paraven de fer voltes sobre nosaltres”

 

Tot un conjunt d’experiències per créixer en coneixements i en seguretat.