96 159 05 94 — correuclickedu

L’ESCOLA ÉS CULTURA

L’ESCOLA ÉS CULTURA
22/12/2020 Sandra Cuevas

Teníem clar que volíem fer la Festa de la música i que havia de ser diferent d’altres anys. Hem repensat molt com enfocar la festa, quin podia ser-ne el fil conductor. I en tot moment teníem clar que els nostres infants i joves mai no havien de perdre l’oportunitat de gaudir d’aquest projecte d’Escola.

I així ha estat. Una vegada més, el pavelló s’ha engalanat amb una obra artística emotiva i preciosa. Els xiquets i les xiquetes han irradiat emoció, nervis i ganes d’actuar i de mostrar a tot el món virtual allò que han treballat i perfeccionat durant la setmana d’assajos. Càmeres preparades, el so a punt… I la il·lusió, com sempre, ha traspassat les mascaretes, les pantalles i els reptes proposats.

Com sol passar en aquestes festes, l’atmosfera de l’Escola canvia, tot flueix, i les melodies, els ritmes i els balls omplin tot l’espai d’una felicitat que transmet passió, energia i un fum d’emocions i de sentiments.

Enguany no hi havia el mateix públic, físicament, que hem tingut en totes les altres festes. És difícil fer un directe, actuar sense aquest públic que conformeu les famílies. És estrany que no us veiem emocionar-vos. Tanmateix, la màgia de la música, una altra vegada, va aparèixer. I ací us imaginàvem, us sentíem i us respiràvem: pares, mares, amics, amigues, cosines, cosins, i iaios i iaies. Tots hi èreu amb nosaltres. Aquesta energia ens arribava.

No ha estat una festa normal. Ha estat una festa diferent, de la qual hem après moltes coses. La més important, pense que ha estat valorar allò que tenim, valorar allò que ens semblava normal, possible… Hem après a rebel·lar-nos contra el conformisme i fer d’una situació terrible i poc animosa, un moment per al record, un moment d’emoció, un moment de música, un moment d’Escola.

Aquesta festa la vull dedicar a tots els xiquets i les xiquetes, als companys i les companyes que no heu pogut estar físicament per una raó o una altra aquest dilluns vint-i-u de desembre. No dubteu que, malgrat això, heu estat amb nosaltres ben a prop. Us ho dic de tot cor.

Amb alegria d’haver pogut viure l’Escola durant aquest intrigant primer trimestre, amb estima per tots i totes vosaltres, amb cura per la música i la cultura, us done, una vegada més, un altre any un GRÀCIES gegant.

Ferran Aleixandre i Barreda

Mestre de música d’Infantil i Primària