96 159 05 94 — correuclickedu

LES LECTURES

LES LECTURES
05/05/2021 Sandra Cuevas
  • lectura
  • lectura
  • lectura
  • lectura
  • lectura

És ben matí a l’aula: és el moment de la biblioteca, individual, per parelles, en petits grups. A les nostres bombolles hi ha el raconet de la biblioteca per als llibres que tenen relació amb els drets humans. Són llibres que hem dut les mestres, els xiquets i les xiquetes o el senyor Abecedari. Son llibres que ens parlen d’homes i de dones que lluiten pel dret a la igualtat de les persones, pel dret a l’educació, pels drets dels infants, pel dret al vot per a les dones, pel dret a un treball digne…

Són llibres que ens conten històries que desperten la nostra curiositat, però també les nostres emocions, que ens descobreixen realitats diferents a les nostres que, de vegades, ens impacten. Històries que ens fan reflexionar.

Com a través de les pàgines i les històries que s’hi reflexen, no només descobreixen el plaer de la lectura, dels coneixements, de tants i tants descobriments, sinó que xiquets i xiquetes esbrinen i prenen consciència que formen part d’una societat. Hi gaudeixen de drets i de llibertats que han requerit de persones referents per fer-los possibles i on ells també, poden ser-ne part activa per tal de mantenir-los i ampliar-los.