96 159 05 94 — correuclickedu

LES DONES

LES DONES
07/05/2021 Sandra Cuevas

El 8 de Març i la celebració del dia de la dona, ens portà a un treball d’investigació amb les famílies. Cada xiquet/a havia de buscar, amb l’ajuda de la família, una o dues dones que hagueren lluitat per algun dels drets humans. Entre les tres bombolles ens trobàrem amb un recull de més de 60 dones d’arreu del món i d’èpoques diferents, valentes i lluitadores per causes justes, i algunes d’elles gairebé desconegudes.

Amb les fotos de les dones, les mestres vam elaborar un conjunt de cartes i, a partir d’aquestes, hem convidat els xiquets/es a classificar-les atenent als seus criteris. Les possibilitats de classificació n’han sigut moltes; Pels drets humans pels quals han lluitat, pel lloc del món on han nascut, per l’època en què han viscut, per si estan vives o mortes…

 

Aquestes classificacions, a més a més d’ajudar-los a organitzar el pensament, els han permès integrar bé el coneixement de moltes dones que han fet canviar la trajectòria de la història per aconseguir un món més just per tothom.