96 159 05 94 — correuclickedu

Les dones prenen el carrer: Art al carrer, procés de creació

Les dones prenen el carrer: Art al carrer, procés de creació
21/02/2022 Sandra Cuevas

El primer cicle vam rebre una encomanda molt especial: les de Dones de Picanya volien que participàrem al 10é Art al Carrer que organitzen per celebrar el dia 8 de Març, dia de la Dona. Per fer-ho calia que treballàrem plàsticament una tela per penjar-la en un dels balcons del poble.  Així ho vam explicar als xiquets i les xiquetes de 1r i 2n, i  de seguida s’hi van engrescar.

Amb la nostra tela preteníem mostrar una imatge quotidiana d’un poble, similar al moment en què les iaies eixien a prendre la fresca a la porta de casa. Però volíem que tinguera més força i simbolisme. A més, buscàvem que en tot moment el treball tingués una vinculació amb el nostre poble.

 

Pensant en tot plegat, vam decidir fer una passejada pel poble per veure en quina casa es penjaria la nostra tela. Amb llibretes i llapis de bon dibuixant, les xiquetes i els xiquets es llançaren a fer dibuix al natural de portes, façanes, reixes i finestres del carrer Major de Picanya. Quan estàvem mans a l’obra, vam rebre la visita de la presidenta de Dones de Picanya. Ens va dir que la nostra tela aniria al balcó de la casa número 3 del carrer Major. L’entusiasme amb què els xiquets i les xiquetes van rebre la notícia, fou tant gran que les llibretes es van omplir de dibuixos dels detalls de la façana número 3.

 

Paral·lelament vam investigar l’obra de l’artista ucraïnés Kazimir Malèvitx. En la seua obra trobem les siluetes de cossos plens de color  que defugen d’imatges estereotipades. La unió  de la interpretació que els artistes de 1r i 2n de primària han fet dels acolorits cossos de Malevitx junt al dibuix de la façana donen com a resultat l’obra “les dones prenen el carrer”. No ha sigut una tasca senzilla: ha requerit d’esbossos  tant de les cases com dels cossos, treball en guix per fer les dones,  recerca de combinacions… i la dificultosa tasca de pintar amb pinzell sobre tela.

Mares i pares, iaies i iaios, cosins, cosines, amics i conegudes, no dubteu a passejar pel carrer Major de Picanya a partir del dia 26 de febrer… Vegeu si hi descobriu quina és la nostra obra d’art.