96 159 05 94 — correuclickedu

LA MEVA EXPERIÈNCIA

LA MEVA EXPERIÈNCIA
10/06/2019 Sandra Cuevas
prova cangur-escolagavina

Enguany he pogut viure una experiència inoblidable. A mi m’encanten les matemàtiques i he tingut l’oportunitat de participar tant en les proves cangur com en l’olimpíada matemàtica, dues proves matemàtiques. Prendre part va estar molt bé, però quedar en bones posicions és encara més satisfactori. Jo estic molt content amb les posicions que vaig obtindre.

En les proves cangur empatí a la segona posició del tercer nivell, que és tercer d’ESO. D’altra banda, en l’olimpíada matemàtica vaig superar la primera fase (que passaven els 48 concursants amb millors puntuacions), però en la segona,  en la qual passaven només els huit primers, quedí novè  del nivell A (tercer i quart d’ESO), com van dir ells “el reserva”.

A més, són ambdues unes experiències molt diferents. Et donen l’oportunitat d’aplicar i d’utilitzar les matemàtiques en ambients diferents de l’aula. En el cas de l’olimpíada, també et permet posar-les en pràctica en comú amb altres participants, en la prova per equips. Per exemple, en la mateixa olimpíada, en la segona fase, hi havia una prova anomenada “prova de camp”. Aquesta consisteix a resoldre problemes relacionats amb llocs o objectes reals que et pots trobar pel carrer. Post mesurar i operar amb dades reals i acordar amb la resta de l’equip com resoldre‘ls.

En conclusió, si t’agraden les matemàtiques, ho passes bé jugant i utilitzant-les junt amb el pensament lògic i tens ganes de provar coses noves, doncs aquestes són unes experiències que no et pots perdre.

Sau Felguera Martínez