96 159 05 94 — correuclickedu

JUNY ACABA I JULIOL TOCA A LA PORTA…

JUNY ACABA I JULIOL TOCA A LA PORTA…
04/07/2018 Sandra Cuevas

El dia 20 de juny els alumnes de secundària van acabar el curs i divendres 22 els d’infantil i primària. La nit del 22 de juny vam acomiadar els alumnes de 4t d’eso i sobretot els pares i les mares que han confiat en el projecte escola gavina durant tants anys.

La darrera setmana de juny també ha estat intensa: ha començat l’escola d’estiu, hem fet les reunions d’infantil i de primària, entrevistes i dos claustres finals. Dijous férem balanç de com hem vist el curs els mestres, què ha estat més rellevant per nosaltres, què podem millorar, quins reptes ens plantegem. La mestra Júlia ens va llegir un text emotiu, divertit i sincer per acomiadar-se de tots nosaltres, per compartir una etapa nova que enceta des d’ara mateix.

Divendres vam parlar sobre el projecte lingüístic de l’escola, la qual cosa no només suposa reflexionar sobre l’ensenyament de les llengües a l’escola, sinó també sobre l’ús que se’n fa els valors que els hi donem. Suposa necessàriament que ens reafirmem com a escola valenciana i en valencià, arrelada al nostre territori, que treballa per la normalització del nostra llengua amb totes les seues variants dialectals (per això tenim projectes com l’intercanvi amb l’escola mallorquina Mata de Jonc). Ens definim com una escola laica i compromesa la coeducació, la inclusió i la visió d’un món plural, sostenible en què són possibles molts projectes polítics més enllà dels que ofereixen els grans estats i les grans potències econòmiques.

Juliol el comencem amb formació i més reunions. I tanquem equips de cara al curs vinent, amb noves incorporacions a totes tres etapes, mentre matriculem alumnes nous que s’incorporen al nostre projecte. D’ací a uns dies, ja us parlarem de tot plegat. Ara, seguim tancant el curs 17/18 i planificant el 18/19. Seguim fent escola.