96 159 05 94 — correuclickedu

Hui fem ioga #quedatacasa

Hui fem ioga #quedatacasa
20/03/2020 Emi Pardo
 • 2ioga-escolagavina-infantil
 • 3ioga-escolagavina-infantil
 • 4ioga-escolagavina-infantil
 • ioga-escolagavina-infantil
 • 5ioga-escolagavina-infantil
 • 3ioga-escolagavina-infantil
 • ioga-escolagavina-infantil

Hui fem ioga #quedatacasa

Avui fem ioga
Són les 15.10 h. de la vesprada. Tot està a punt per iniciar el taller.
Entrem amb molta tranquil·litat…Se sent una música suau, relaxant i la llum és tènue a la sala.
A poc a poc cadascú es col·loca damunt de la seua manta, asseguts i adoptant la postura d’un indi. Iniciem una petita conversa al rotgle i quan estem preparats iniciem la sessió.
Amb la paraula ”Namasté “ fem les respiracions que ens ajuden a desconnectar i a deixar al darrere tot allò de fora de la sala que portem dins de nosaltres.
Les cares dels infants atenen amb expectativa les indicacions de la mestra. Mitjançant un conte van introduint-se en un espai de calma, de serenitat i de control postural…
Fem postures dinàmiques i divertides, d’animals, de formes geomètriques o de la natura. Un clima d’alegria i d’amistat es respira dins de la sala.
Doncs sí, com podeu imaginar, aquest curs hem iniciat la pràctica de ioga a l’escola infantil.
Per què fem ioga?
El ioga es defineix com una pràctica beneficiosa que permet parar i conèixer el propi cos. Desenvolupa en els infants la capacitat de connectar amb la pròpia interioritat. Aprenen així, a detectar canvis en la respiració i en els pensaments, alhora que els fa conèixer eines que poden ajudar-los a reconduir una situació estressant, canviant el ritme de la respiració.
Quan els xiquets i xiquetes descobreixen que ells mateixos poden dirigir les pròpies emocions som davant d’una victòria, perquè això els dona autonomia i els fa sentir capaços i importants.
Els xiquets i xiquetes són desperts, absorbeixen tot el que se’ls dona i s’impregnen dels coneixements que reben.
El ioga és un ensenyament interdisciplinari que ens ajuda a despertar allò que tenim a dins de nosaltres, a ser més creatius, més sensibles, més intel·ligents i més feliços.
Els exercicis que es proposen ens desperten la consciència de ser un mateix, de fer un desbloqueig, d’obertura i de flexibilització de les articulacions. La ment es calma i es descarrega de pors i d’angoixes.
El coneixement i l’ús confiat del nostre cos ens permet sentir necessitats que ens passaven desapercebudes i alhora expressar-nos molt més enllà de les
paraules.
En acabar fem una relaxació amb música. Ells i elles fan volar la seua imaginació, potencien la seua ment per elaborar imatges relaxants.
Amb diversos estudis els investigadors han descobert que aquestes tècniques ajuden a millorar l’aprenentatge, a augmentar la concentració, la motivació i la confiança en un mateix, amb la qual cosa afavoreixen la pròpia imatge.
Totes aquestes raons son les que ens han dut ha iniciar un taller de ioga aquest curs.

Per acabar ens agradaria que visitàreu uns vídeos que us ajudaran a posar en pràctica alguns exercicis senzills amb els vostres fills i filles.

Són aquests.

 1. https://youtu.be/Oc1bHs1P-Qs
 2. https://youtu.be/Oc1bHs1P-Qs
 3. https://youtu.be/nBO-5b4k9tQ
 4. https://youtu.be/uIfaRLeKOoc
 5. https://youtu.be/bm8zB6az3Gw

Música per fer relaxació:

 1. https://youtu.be/qKGSZdRZXb4
 2. https://youtu.be/Y0plyNaxy30

Equip d’infantil

EscolaGavina