96 159 05 94 — correuclickedu

FINALISTES AL PREMI BALDIRI REIXAC

FINALISTES AL PREMI BALDIRI REIXAC
23/03/2021 Sandra Cuevas

Som d’enhorabona. Dues de les experiències que hem presentat enguany al Premi Baldiri Reixac són finalistes. Aquest premi és una de les accions organitzades per les Fundació Carulla, que va nàixer el 1973 per combatre el silenci públic de la llengua i la cultura catalana imposat per la repressió franquista. https://fundaciocarulla.cat/premis-baldiri-reixac/

Els premis Baldiri, que es convoquen per primera vegada el 1979, reconeixen activitats i projectes duts endavant per les escoles i pels mestres; experiències innovadores, creatives, d’aprenentatge i que tinguen com a eix vertebrador la nostra llengua. Com us dèiem, dins del  Premi Experiències, hi hem presentat cinc projectes, dos de les quals són finalistes: d’una banda, el projecte Missió-X, coordinat per Paco Raga i Emi Pardo en confiament durant el curs passat, i que fou una experiència interetapa adaptada al context d’escola a casa;  de l’altra, la Festa de la Música d’enguany, coordinada per Ferran Aleixandre i Vicent Gimeno, exemple ben clar que enguany vivim les dificultats com a reptes. En aquesta convocatòria, l’organització ha volgut reconèixer experiències d’aprenentatge dins de l’aula i fora, artístiques, creatives i que donen resposta als reptes educatius sorgits durant la pandèmia.

Com a escola també som finalista dels Baldiri en la modalitat Premi Joan Triadú, categoria extraordinària amb motiu del centenari del naixement de Joan Triadú, impulsor i president dels Baldiri, que reconeix un centre educatiu que haja excel·lit en l’ensenyament i l’ús de la llengua catalana.

Som d’enhorabona i volíem compartir-ho amb vosaltres.