96 159 05 94 — correuclickedu

FUNDACIÓ FESORD

FUNDACIÓ FESORD
16/05/2019 Sandra Cuevas

Divendres, al 1r cicle de primària, vam rebre la visita de tres dones de la Fundació Fesord CV. Una dona sorda, una intèrpret de llenguatge de signes i una estudiant en pràctiques. Aquesta visita fou de molt d’interés. Ens va servir per entendre el món una mica més. Entendre que totes les persones som iguals, al mateix temps que som diferents. Difícil d’entendre, però cert. I entre aquestes diferències que ens enriqueixen hi són les persones sordes.

Vam tenir el goig de fer una conversa amb Aurora, la dona sorda. Aurora expressava amb els moviments àgils de les seues mans, tot allò que ens volia contar, al temps que la seua intèrpret els posava paraules perquè nosaltres l’entenguérem. Ens van explicar coses ben interessants per poder-nos comunicar amb les persones sordes i també vam descobrir barreres invisibles que dificulten la riquesa de la diversitat. Descobrir les barreres invisibles que hi ha entre les persones i fer-les visibles per poder-les enderrocar pot ser un gran objectiu.

El món que construïm és de tots. Dels sords, dels que escolten, dels cecs, dels que veuen, dels que van en cadira de rodes, dels que caminen…i així, continuaríem fent un llarg llistat. El món que construïm és el món de tots, i així el volem, i per això, cal construir-lo des de la mirada del que tots els seus habitants necessiten per gaudir cada dia de tot allò que ens ofereix.