96 159 05 94 — correuclickedu

FEM MENJADORS SOSTENIBLES, CAP A LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA 

FEM MENJADORS SOSTENIBLES, CAP A LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA 
14/02/2019 Sandra Cuevas

El passat divendres 8 de febrer les membres de la comissió, junt amb Raúl el nostre cuiner i una bona colla de famílies de l’escola finalitzàrem el curs organitzat per l’AMPA sobre menjadors sostenibles. Per a les membres de la comissió aquestes jornades ens han servit per fiançar els nous plantejaments que des de ja fa un temps introduïm a poc a poc a l’escola.

Plats més casolans, arrelats a la cuina tradicional valenciana, basats en productes locals i de temporada, eliminació de processats i reducció de fregits. Busquem així oferir als xiquets i les xiquetes un dieta saludable, que els aporte tot allò necessari per poder desenvolupar-se en el seu dia a dia a l’escola.  Hem reduït la proteïna animal i les carns roges en particular, per donar pas als llegums i a les verdures locals i de temporada. A poc a poc descobrim les cremes d’hivern (de carabassa i de porro), els llegums de tot tipus (llentilles, fesols rojos i blanc, cigrons…), i també altres verdures com ara cols, bròquils, tot tipus de bolets… Comptem amb un cuiner expert a fer-nos descobrir nous sabors i textures, i aliments que de primeres mai no haguérem pensat que ens podrien agradar.

 

Des de l’escola us animem que ens ajudeu en aquesta descoberta i que junt als vostres fills i filles us endinseu en el món de l’alimentació sostenible. Volem agrair a l’AMPA l’organització d’aquesta jornada. I destaquem especialment l’ambient cooperatiu que s’hi ha generat. Ha estat tot un goig.

 

Perquè en feu un tast, us recomaneu que compreu un boniato (al llaurador/a del poble, si potser), el talleu a tires, el poseu al forn amb un raig d’oli, sal i espècies, i que gaudiu d’aquestes creïlles de luxe.