96 159 05 94 — correuclickedu

Entrevista a Guillem Montoro, un activista per la igualta (6é)

Entrevista a Guillem Montoro, un activista per la igualta (6é)
11/05/2021 Sandra Cuevas

Presentem ací el primer projecte d’acticistes pels drets humans, realitzats per alumnes de sisé de primària.  En el procés d’investigació, mentre buscàvem activistes i personatges històrics va sorgir una important preocupació pel dret a la identitat i la igualtat d’oportunitats: en concret el de les persones LGTBI+. Decidírem buscar una persona propera, que parle en la nostra llengua i a qui poguérem contactar de manera real. I així arribàrem a Guillem Montoro, ex-regidor d’igualtat de l’ajuntament de Paiporta i activista.

Així expliquen els autors d’aquest projecte la seua experiència:

A l’escola fem cada any “La semana tematica”. Aquest any treballem els Drets Humans. Nosaltres Marina Ibor, Daniel i Guillen hem triat a Guillem Montoro, un activista de Paiporta. Ell defensa el dret de la igualtat perquè és la primera persona trans que ha guanyat una regidoria en un ajuntament. També treballa cada dia per a la igualtat de les persones LGTBI+. Per exemple, ell no vol que les persones trans hagen de ser diagnosticades com a malaltes mentals per a canviar els documents.

Abans de fer-li l’entrevista varem descobrir que havia escrit un llibre: i si fores tu?. Ens va contar que el va fer amb ajuda de la seua companya, i tracta sobre el bullying a un adolescent.

Ens ha agradat molt fer-li l’entrevista. Gràcies Guillem per col·laborar.

A continuació trobareu l’enllaç del video.