96 159 05 94 — correuclickedu

English is here!

English is here!
24/10/2021 Emi Pardo

Hi there! How are you today?

Tot just fa gairebé set setmanes que el nou curs va començar i així vam deixar enrere unes benvolgudes i necessàries setmanes de vacances per endinsar-nos de nou en la rutina escolar, ja familiar a la classe de Donyets i Astronautes.

Així doncs, amb les motxilles carregades d’il·lusió, de curiositat i de records d’allò viscut amb els amics i les amigues el curs passat, vam abraçar aquesta bonica voràgine d’esdeveniments que el retorn a l’escola representa. No obstant això, tal i com els darrers dos anys ens han ensenyat, no ens podem permetre donar-ho tot per conegut i hem de ser més plàstics que mai. Hem d’estar disposats a adaptar-nos a les novetats que se’ns presenten al davant, abraçar-les i, amb la perspectiva necessària, reconèixer-les com a motivadores oportunitats.

Així les coses, a les classes de 4 i 5 anys enguany se’ns presenta una novetat amb nom propi: English, una nova llengua que ja és present en el seu dia a dia i amb la qual seguiran creixent colze a colze. Així doncs, la introducció de l’anglès és treballada partint de la curiositat com a eix fonamental del desenvolupament, la qual cosa suposa un fort estímul per als infants.

A més a més, amb l’objectiu de construir a poc a poc una base sòlida sobre la qual millorar la seua competència comunicativa, les sessions es plantegen a partir d’una immersió lingüística respectuosa amb el seu procés d’aprenentatge i el treball de cohesió mestre-grup d’infantil. I això representa una novetat addicional. D’aquesta manera, ens proposem proporcionar oportunitats comunicatives que facen que els menuts se senten respectats, atesos i curiosos, per tal de fer front al repte que suposa comunicar-se amb una llengua amb la qual fan els primers passos.

I com es fa tot això? Doncs bé, el curs es desenvoluparà al llarg d’un seguit de propostes didàctiques amb un eix vertebrador coherent amb els objectius lingüístics tant de la nova llengua com de l’escola: els contes com a gènere literari imprescindible a les primeres etapes de l’aprenentatge. Aquestes poderoses i atractives ferramentes els acompanyaran al llarg del curs junt amb un recull d’activitats adaptades a les seues necessitats i interessos, i l’aprenentatge lúdic esdevindrà el motor idoni per recórrer les diverses propostes que el curs els té preparades.

Comptat i debatut, a l’escola donem la benvinguda a l’anglès a la classe de 4 anys i en reprenem l’aprenentatge amb els xiquets i les xiquetes de 5 anys. Estem convençuts i convençudes que sumaran i generaran coneixements amb la resta d’espais d’aprenentatge a partir del joc, de l’art, de les cançons, de les històries i d’altres situacions que, de segur, contribuiran al creixement global i harmònic de Donyets i d’Astronautes.

Learning is a treasure that will follow us everywhere

Proverbi Xinés

Escola Infantil