96 159 05 94 — correuclickedu

ELS PIRATES FEM TEATRE PER LA NOSTRA LLENGUA

ELS PIRATES FEM TEATRE PER LA NOSTRA LLENGUA
08/04/2021 Emi Pardo
3anys_escola_gavina-Infantil
3anys_2_escola_gavina-Infantil

Benvinguda, primavera!

Els més menuts d’Escola Gavina s’omplin de colors i d’alegria amb la preparació de la festa setmana temàtica, per fer ben visibles els Drets Humans i posar-los en valor.

L’Escola Infantil preparem tot un seguit de propostes per treballar un dels drets recollits en l’article dos de la Declaració Universal dels Drets Humans: aquell que diu que totes les llengües tenen els mateixos drets i el mateix valor. Per això som capdavanters en la defensa d’aquest dret, amb contes, poemes i teatres en valencià. Posem en valor la nostra llengua i li donem el lloc que es mereix; cantem, parlem, riem i estimem en valencià.

Al maig celebrarem la primera festa temàtica per al grup dels Pirates, la classe de 3 anys, que amb gran enginy, habilitats i destreses com a actrius i actors, ja ens estan deixant a les mestres bocabadades amb la preparació de tot plegat.

Treballem el teatre, practiquem i expressem paraules, tonalitats i gestualitats que desperten aprenentatges. Fem treball cooperatiu on tots els personatges són ben importants, des dels ciutadans del poble, els tritons i les sirenes, els pirates, fins als narradors i les narradores, les Bruixes Sofronisses i la majestuosa Daniela la Pirata.

Si cap de vosaltres ja coneix aquests personatges, deveu saber que parlem del conte teatralitzat  Daniela la Pirata i la Bruixa Sofronissa. Aquesta simpàtica Pirata ha acompanyat al llarg de tot el curs les xiquetes i els xiquets de 3 anys, ens ha ajudat a créixer i compartir els primers moments ben especials a Escola Gavina. Han estat un seguit d’aventures Pirates que s’han convertit en tot un referent de llibertat i de valentia per als més menuts de l’Escola.

I és en aquesta nova aventura que ens presenta l’autora dels contes Susanna Isern, on ha aparegut un nou personatge: la nostra estimada Bruixa Sofronissa. De la seua mà hem après a ser empàtics, a no jutjar sense saber, a valorar l’amistat, i a gestionar els sentiments i les emocions que per a  tota la tripulació Pirata són imprescindibles.

El grup dels Pirates fem homenatge a la nostra llengua, defensem el dret lingüístic, vivim cada dia en valencià compartint des d’allò que més volem, des d’allò que ens ajuda a imaginar mil i una aventures solcant els set mars amb tota la tripulació Pirata: els contes.

Us apunteu amb nosaltres a l’aventura Pirata?

Luna, Carlos, Cèsar, Aina S., Hugo, Samuel, Mar, Emma, Pol, Marina, Xavi, Arnau, Gala, Leo, Bruno, Salma, Aina G., Valeria, Max i Gonzalo.

3anys_3_escola_gavina-Infantil
3anys_5_escola_gavina-Infanti
3anys_6_escola_gavina-Infanti