96 159 05 94 — correuclickedu

EL SOMNI D’ABU

EL SOMNI D’ABU
31/03/2021 Loli Company
Abu1-escolagavina
abu3-escolagavina

El passat dilluns 22 de març vingueren a l’escola d’una associació que es diu ACOEC: Associació per a la cooperació entre comunitats. Aquesta associació és valenciana, ajuda persones en situació de vulnerabilitat, com per exemple els immigrants. Varen vindre a l’escola per conscienciar-nos i sensibilitzar-nos sobre les dificultats de la immigració.

En primer lloc ens explicaren que existeixen molts estereotips sobre Àfrica. Hi ha molta diversitat cultural i hi parlen més de 200 idiomes. A Senegal la llengua colonial és el francés i la llengua pròpia el wolof. Després Abu ens contà la seua història de migració.

Abu marxà del seu país perquè no tenia recursos suficients per a viure bé. En segon lloc ens contà les possibles maneres d’entrar a Europa. En son quatre: en pastera, falsificant un visat, botant la tanca de Ceuta i Melilla i per últim colant-se en camions o vaixells. Ell vingué en pastera amb 45 persones més. Molta gent va morir en el trajecte perquè no tenien menjar, aigua o abric. A l’acabar el viatge els policies els tancaren en un CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) situat a Fuerteventura. Abu es quedà allí 45 dies. Quan va poder eixir va estar dos anys vivint al carrer. L’ajudaven associacions com Càritas. Ara Abu ven artesania al carrer de València. També treballa en l’associació ajudant persones com ell. Actualment, Abu és a la universitat i estudia Educació Social.

L’experiència de conèixer a Abu ha sigut apassionant per a nosaltres. Estem contents que haja pogut eixir del seu país i que estiga bé. Ara molta gent de la classe s’ha adonat de les dificultats que té la vida d’un immigrant.

 

Xavier Bonastre, Salma Coronado, Marina Pallardó i Kiril Portalés.