96 159 05 94 — correuclickedu

El Pla lector de l’estiu, us hi apunteu?

El Pla lector de l’estiu, us hi apunteu?
30/05/2017 albert

Benvolgudes famílies, xiquets, iaios, joves de secundària, amics lectors…

Tanquem el Pla lector del curs amb una invitació a llegir durant l’estiu.

Com que vam fer una selecció de llibres per a la festa “escola i intel·ligència” que es van quedar morint-se de riure, ara hem pensat de traure’ls de vacances, perquè us acompanyen allà on sereu. Això o tornar-los al magatzem de llibres que no llegirà ningú, durant l’estiu.

Podeu triar un o dos llibres de la parada, però heu de llegir-los amb unes regles de joc que ara us expliquem:

—El llibre triat ha de llegir-se en cooperació: en veu alta un tros, en silenci, ara tu ara jo. I ací acaba la vostra feina d’estiu.

O…

—Ens envieu una foto de la lectura a dos o a tres bandes (mare-fill, mare-filla, pare-fills, iaio-nét-iaia-néta… Afegiu totes les combinacions possibles fins i tot a tres bandes). I ací acaba la vostra feina d’estiu.

O…

—Ens envieu un comentari d’allò llegit: una frase de la iaia, amb una del pare i una del fill, o un comentari de la filla, amb una de la mare, i una del iaio… Afegiu vosaltres més combinacions). I ací acaba la vostra feina d’estiu.

O…

-A partir de la història que heu llegit, i sempre fent-ne referència, ens envieu una altra història inventada, escrita a quatre, sis o vuit mans (pot intervenir tota la família). I ací acaba la vostra feina lectora d’estiu.

O…

—Regaleu el llibre a un veí, un cosí, un amic, en canvi que es comprometa a llegir-lo. I ací acaba la vostra feina d’estiu.

O…

—Trieu una biblioteca del barri, del poble, de la ciutat, o una escoleta municipal, i els regaleu el llibre en canvi que us deixen visitar-la o fer una foto del prestatge o el deixaran perquè uns altres el puguen llegir. Ací ja heu fet molta feina d’estiu.

O…

 

[continuarà]

Més informacions:

  1. Tenim llibres a 1 euro, però també en tenim a tres, a cinc, a vuit i a deu. En tenim de vint i de vint-i-cinc.
  2. El 10% de la venda anirà destinada a farcir les biblioteques de l’escola infantil. Un regalot que es trobaran els alumnes l’11 de setembre, el primer dia del curs 17/18
  3. Pel que fa als regals, n’hi haurà per als qui envieu fotos, textos, i comentaris col·lectius de les lectures a martina@escolagavina.cat cal indicar que és per al Pla lector de l’estiu.

En tornar de vacances, farem una festa lectora a la biblioteca de l’escola, a partir dels llibres llegits: exposició i xerrades per explicar l’experiència, i regalarem els llibres a les fotos, textos i comentaris més creatius. Us animeu???