96 159 05 94 — correuclickedu

EL MEU CURS DE MEDIACIÓ

EL MEU CURS DE MEDIACIÓ
21/02/2019 Loli Company

Dimecres 6 i dijous 7 de febrer tinguérem a l’escola un convidat molt especial. Va vindre Vicent Ginés, de PonSolucion, a ensenyar-nos a mediar per resoldre problemes entre la gent de l’escola secundària i de tercer cicle de secundària, i també per resoldre’ls entre nosaltres.

El primer dia férem un debat i isquérem a la porxada a fer una Gimcana sobre la vida. Després d’això Vicent ens ensenyà un mètode per resoldre problemes que es diu Estora Sabona, que consisteix a fer una mena d’estora en quatre peces, cadascuna de les quals té un nombre  -de l’1 al 4- amb un significat. L’1 fa referència al futur i li preguntes a les persones mediades: t’imagines un futur sense ell/a? El número 2 es refereix al passat negatiu, i en eixe cas has de preguntar: Què ha passat?, per què ha passat això?, com t’has sentit? Després hi ha el número 3, la funció del qual és arribar al cor. En aquest cas preguntes a les persones mediades: Quins moments heu viscut junts/es? Quina és la millor anècdota que teniu junts/es? Segurament, després d’això les persones mediades vulguen resoldre els seus problemes. Per acabar, l’últim punt, el que correspon al número 4, representa el futur positiu amb la pregunta: On penses que arribareu junts/es?

Jo crec que la formació a tots i totes ens ha  vingut bastant bé, ja que ha canviat la nostra definició del terme problemes i ens els ha fet veure diferents. A més, ens ha ensenyat molts valors i a ser millors persones.

Marc Melgoso Barbero

4t eso