96 159 05 94 — correuclickedu

DOS MOMENTS PER CELEBRAR

DOS MOMENTS PER CELEBRAR
11/05/2018 Sandra Cuevas

Fa uns dies us vam parlar de dos actes, dos moments de celebració: la presentació del 50è aniversari de l’Escola la Masia i la 9a Declaració Educativa de les cooperatives d’ensenyament valencianes.

Dimecres vam anar al Micalet per compartir amb els companys de La Masia un moment ben especial: enguany aquesta escola germana fa 50 anys que camina, que fa realitat un projecte educatiu laic, compromés amb la nostra cultura i la nostra llengua, crític, formador de persones felices, autònomes i capaces. Fou un acte acollidor, redó, sincer i senzill, farcit amb les imatges de tota una vida d’escola, de les paraules de mestres, d’antics alumnes i de famílies; i amerat de la música de Borja Penalba i Mireia Vives. Hi hagué paraules de reflexió sobre el passat i el futur. I també sobre el present.

Dijous el MUVIM va acollir la presentació de la 9a Declaració Educativa que parla sobre la necessitat de la gestió eficient dels centres educatius per a la societat. I un model som les cooperatives d’ensenyament, que ens proposem de respondre a les necessitats educatives a partir de tres peces clau: els valors cooperatius, la innovació educativa i els sistemes de gestió.

 

Han estat dos moments de celebració i de reflexió, que consoliden el nostre convenciment en projecte com el nostres. I sobretot en un moment en què la tasca del mestre i la seua funció són qüestionades mitjançant judicis de valor i discursos que lluny d’incloure i de respectar, exclouen i aïllen la llengua, la cultura, i els valors socials, polítics i econòmics de molts ciutadans i ciutadanes.