96 159 05 94 — correuclickedu

DONYETS I DONYETES DE LA NATURA, GUANYA EL PREMI SAMBORI!

DONYETS I DONYETES DE LA NATURA, GUANYA EL PREMI SAMBORI!
28/04/2021 Sandra Cuevas

Estem d’enhorabona i no podem estar més emocionats i emocionades! El grup dels donyets i donyetes de la natura hem guanyat el Premi Sambori!

Som un grup bombolla d’infants entre 4 i 5 anys, encuriosits i endinsats en el món de la fantasia i de la literatura infantil. Ací rebeu una història amb paraules d’elles i ells, acompanyada per una mestra emocionada en cada paraula que escolta. Són les idees de totes i tots unides en un conte i representats mitjançant alguns dels seus llenguatges: l’oralitat, l’escriptura natural, el plàstic i el musical.

Totes aquestes idees naixen de dues vessants. D’una banda, el nostre projecte com a grup i d’altra, el projecte Nòria de Filosofia per infants. Aquest projecte es desenvolupa a partir de les narracions d’una marieta que a poc a poc fa amics i amigues al seu jardí. Quan coneguérem les cuques de llum, ens endinsàrem en el món de la foscor i de la nit.

A partir d’ací van nàixer converses ben enriquidores sobre un dels temes propis d’aquestes edats: la por. Com podem superar les pors? Respostes fascinants enceten aquesta història que connecta amb el nostre entorn més proper: el pati. Tenim la sort de gaudir d’un pati amb muntanyes, túnels, una casa de fusta i molta vegetació. Per això, abans d’escriure aquesta història vivenciàrem diverses proves per superar les nostres pors a la foscor: passar per un túnel amb els ulls tapats, pujar una muntanya sense obrir els ulls i acabar en la nostra caseta de fusta on ens sentim acollits pel seu caliu.

Tot allò que hem vivenciat s’ha convertit en El Donyet Pepet, un cant a la resiliència, una història feta a foc lent que parla de les emocions de cada infant.

“La por sols està al pensament”

Els donyets i donyetes de la natura