96 159 05 94 — correuclickedu

DONES I DRETS HUMANS AL MÓN

DONES I DRETS HUMANS AL MÓN
08/05/2021 Sandra Cuevas

Amb el treball d’investigació realitzat a casa, amb les famílies, els nostres xiquets i xiquetes buscaren i triaren un bon grapat de dones que, fa molts anys lluitaven pels drets humans o que ho fan ara.

Algunes d’aquestes dones són de ben a prop nostre, com la gran mestra Carme Miquel, nascuda a la Nucia, al País Valencià. D’altres de ben lluny, com l’ecologista Wangari Maathai, nascuda a Kenya.

En la tria realitzada, totes les dones han estat situades en el temps i en l’espai. Les dades d’on han nascut i quan, ens ofereixen un camp d’investigació ben interessant. Podíem situar-les en un gran mapa mundi, fer la recerca del seu país i assenyalar-lo.

Aquest ha estat l’inici del descobriment de noms de ciutats o pobles, de països i també de continents.

Els noms d’algunes d’aquestes ciutats o països els resultaven familiars, com ara París (França), la ciutat natal de l’escriptora Simone de Beauvoir; o Madrid (Estat espanyol), la ciutat de la lluitadora pel dret al vot femení Clara Campoamor. D’altres, però, els hi eren totalment desconegudes: Birmània, Guatemala, Iemen, Pakistan, Nepal…

També hem realitzat una activitat de recerca personal, on els infants, amb un mapa mundi individual i amb la informació necessària, han situat les dones investigades a cada bombolla.

A poc a poc, amb activitats individuals, per parelles o en equips, s’han familiaritzat amb el gran mapa que, ocupant una paret de l’aula, ha començat a formar part de la fisonomia de la classe.

Quan els personatges d’algun llibre de la biblioteca d’aula els situa en algun país, et pots trobar una xiqueta amb el llibre a les mans davant del mapa, que intenta trobar aqueix país on es desenvolupa la història.

Podeu imaginar una imatge més bonica?