96 159 05 94 — correuclickedu

DIES DE LES DONES I SETMANA D’ACCIONS PER MILLORAR EL PRESENT I EL FUTUR

DIES DE LES DONES I SETMANA D’ACCIONS PER MILLORAR EL PRESENT I EL FUTUR
04/03/2019 Loli Company

La setmana passada s’iniciaven els Dies de les Dones organitzats per l’Ajuntament de Picanya amb el Recreocross de la Dona que tingué lloc divendres 1 de març. Eixe mateix dia s’inaugurà la Mostra d’Art al Carrer. Aquesta activitat té com a objectiu que els carrers de Picanya es cobrisquen per tal de posar en  valor la dona i denunciar les desigualtats existents. Enguany hi ha participat sisè de primària de la nostra escola. Ahir diumenge tingué lloc al Centre Cultural el concert de les Sis veus per al Poeta, dedicat a la poetessa Lola Andrés.

Dimarts 5 de març, a les 17.30 h es projectarà la pel·lícula La librería, amb un col·loqui moderat per Elisa Iniesta, agent d’igualtat.  Dijous 7 de març, a les 19.00 h, tindrà lloc al Centre Cultural el lliurament dels Premis Concepción Aleixandre a la Dona Científica Valenciana. Divendres 8 de març, Dia Internacional de les Dones a les 18.00h hi ha convocada la Manifestació sota el lema Si les dones parem, s’atura el món. El dia 12 tindrà lloc un acte per recordar Carmen Alborch i el 21, un Taller d’estratègies i ferramentes per a la igualtat, adreçat a les Associacions Locals.

Per al 8 de març diferents col·lectius feministes han preparat una jornada de vaga, a la qual fan costat la majoria dels sindicats. Aquesta acció va precedida amb diferents línies d’actuació a les quals es dedicaran els dies previs: l’1 de març s’han denunciat les violències judicials patriarcals; el 2 de març se celebrà la II Fira Feminista de València, amb l’objectiu de reunir diferents col·lectius feministes i de recaptar diners per a les vaguistes multades com a conseqüència de les accions realitzades el passat 8 de març; el 3 es dedicarà a l’àmbit laboral; el 4, a les migrades i l’antiracisme; el 5, a les cures; el 6, al consum; el 7, a l’educació. En aquest darrer cas la reivindicació es fonamenta en la demanada d’una escola pública, laica, gratuïta, feminista, lliure de lgtbfòbia, que eduque en la coresponsabilitat, que use un llenguatge inclusiu i l’eduació afectivo-sexual completa i diversa. A més, també hi ha la demanada d’eliminar el biaix de gener en les carreres i les eixides professionals, i implantar protocols d’actuació efectius en els casos d’assetjament sexual.