96 159 05 94 — correuclickedu

Defensem el decret de plurilingüisme

Defensem el decret de plurilingüisme
01/09/2017 Loli Company

Escola Valenciana va publicar un comunicat el dia 29 d’agost en la web, en què convocava a una concentració l’1 de setembre a les 13h davant del TSJ “per manifestar suport a l’aplicació del Decret de Plurilingüisme del Consell, pel qual s’estableix el model lingüístic educatiu valencià i se’n regula l’aplicació als ensenyaments no universitaris del País Valencià.

Aquesta convocatòria ha comptat amb la participació de diferents organitzacions, entitats i sindicats, que donaran suport a l’aplicació del Decret educatiu durant el curs 2017-2018.

Escola Valenciana exposa en la seua web les 10 raons que els motiven a la implantació del Decret de Plurilingüisme i que us convidem a llegir (https://escolavalenciana.org/2017/09/01/escola-valenciana-defensa-davant-del-tsj-laplicacio-del-decret-de-plurilinguisme-el-curs-2017-2018/).

envalencià-escolagavina

Nosaltres avui hem començat un nou curs i tots els membres de l’escola, mestres, personal d’administració i de cuina, hem fet formació fora del centre, per la qual cosa físicament no érem a València. Tanmateix, des de l’escola volem fer palesa la nostra adhesió a aquesta protesta, perquè aquesta resolució judicial està lluny de defendre els drets lingüístics de tots els valencians. A més, és arbitrària, parcial, sense fonaments sociolingüístics seriosos i posa fre al procés de normalització d’aquest país.