96 159 05 94 — correuclickedu

CONVIURE AMB COMPRENSIÓ (CINQUÉ DE PRIMÀRIA)

CONVIURE AMB COMPRENSIÓ (CINQUÉ DE PRIMÀRIA)
25/05/2022 Loli Company

La classe de 5é de primària ha fet un treball al voltant del llibre Em deia Simbad al llarg de tot el curs alCada setmana hem fet les nostres sessions en grup reduït, on aquesta lectura ens ha servit com a excusa per a traure tota mena de reflexions, d’inquietuds i, fins i tot, de preocupacions de la nostra vida quotidiana. D’aquesta manera hem pogut expressar les nostres vivències i parers al voltant de temes com la mort, les malalties, els rols de gènere, la gestió del temps i l’ús del mòbil.

Aquest llibre ens ha donat l’oportunitat de raonar respecte del que entenem com a felicitat i d’allò que per a nosaltres és indispensable per a ser feliços. I al llarg d’aquest procés ens hem fet més participatius i hem guanyat autoconfiança a l’hora de parlar davant les companyes i els companys.

Aquesta experiència, pensada en un primer moment com a sessions per a millorar la comprensió i la velocitat lectora, ens ha permés generar un espai on totes i tots hem crescut com a persones. D’aquesta manera, el nostre vincle s’ha fet més fort perquè ens hem fet costat els uns als altres, i això ha afavorit la cohesió de grup i l’acceptació de les nostres necessitats. Per tant, enllestim el curs amb una comprensió més profunda sobre el significat de conviure.

 

Diana Santana i Josep Pineda

Cinqué de primària