96 159 05 94 — correuclickedu

Concert coral a Bunyol per celebrar l’escola i el cooperativisme

Concert coral a Bunyol per celebrar l’escola i el cooperativisme
07/05/2017 albert

Ens tornava a convocar l’escola cooperativa valenciana. Aquesta vegada a la Foia de Bunyol, perquè l’auditori a l’aire lliure de Bunyol és espectacular. Potser també perquè volíem defugir l’efecte contra-escola de la manifestació d’ahir a València, que atacava la llengua dels valencians. Atacava més coses, però sobretot la llengua. I ens aplegava la nostra visibilitat davant el món, la música, la cooperació, les llengües sense excluir-ne cap, el respecte, i la voluntat de cantar gratuïtament, en favor de l’escola.

Per aquest concert entusiasta, s’hi han aplegat molts esforços, ha calgut molta col·laboració, i una voluntat decidida d’anar plegats, perquè l’escola ho mereix, i els xiquets, i la música. Ho deia Steiner, que a dalt de tot de l’escola bàsica, després de la matemàtica, cal la música. I ves si enguany hem fet esforços per aconseguir-ho. Als mestres de música, als xiquets que canten, als músics, als mesres que hi col·laboren, a les famílies que ho permeten, a l’organització, per molts anys!

UCEV, la unió de cooperatives d’ensenyament valencianes ha aconseguit de dir-ho amb música i amb veus de cinc-cents alumnes: som cooperativa, fem ensenyament públic, treballem per millorar l’escola, la ciència, per aprendre i estimar les llengües, per defugir l’exclusió i la ignorància. Que tinguem sort, que hem acabat cantant, però avantposant el treball, la il·lusió i el compromís ferm. Per molts anys!

*Aquesta foto que sembla aèria, és de Daniela.