96 159 05 94 — correuclickedu

Comença el curs 19/20!

Comença el curs 19/20!
05/09/2019 Sandra Cuevas

Benvinguts i benvingudes al curs 19/20, 45è de l’Escola Gavina. Desitgem una benvinguda especial als mestres que enguany us heu incorporat a l’equip: Diana i Guillermo. És el tercer curs que presentem un equip directiu nou, perquè el gener passat vaig deixar la coordinació de secundària i Núria assumí aquest repte i responsabilitat amb força i dedicació. Benvinguda. I Celeste, enceta en ferm la coordinació de primària. Benvinguda també. Aquesta, evidentment, és una benvinguda més formal i, diguem-ne oficial, perquè el treball en tots dos casos, tant de traspàs com de coordinació de l’equip que ací veieu, el vam encetar mesos enrere.  I ja aprenem a conviure i a treballar en aquest nou àmbit que compartim i del qual també forma part Jordi.

[…]

El primer claustre organitzatiu té dos objectius fonamentals: informar i presentar el nou curs. Per això parlem d’organització, de formació, de calendari, de propostes de treball… Per a la majoria podria ser un moment per actualitzar les dades i prou. Per a Guillemo i per a Diana és tot nou, per la qual cosa mirarem d’explicar-nos ben bé i si teniu cap dubte, pregunteu, per favor. Aprofite aquest fet que suposa la incorporació de companys i companyes noves perquè fem tots i totes un pensament important: sovint donem per fet que ho expliquem tot, que allò que diem és suficient per fer-nos entendre i que veient-nos fer, ja va bé. Però no és així. I per això us animem a estar atents, a acompanyar-los. I també a David, Maria i a Josep. És el segon curs que formen part del projecte Escola Gavina, sí és cert, però la casa no es fa en un dia i nosaltres sempre estem obrant! Aquest nou equip directiu, n’és un bon exemple!

Enguany, a partir de les aportacions dels claustres i de les etapes, ens formarem en llengua, en treball cooperatiu, en pantalles, en inclusió. Revisarem el treball de les comissions i dels àmbits, i aprofundirem en el treball per projectes. Com a ciutadans i ciutadanes del món, com a escola, treballarem els Objectius de Desenvolupament Sostenible. I com a país d’aquest món globalitzat, hem de fer visibles els nostres referents i la nostra identitat.

En preparar aquestes paraules, diversos eren els pensaments que em ballaven pel cap: els esdeveniments de l’Open Arms i la reacció totpoderosa dels Estats; les conseqüències que genera el nostre turisme i que entren en competència amb la sostenibilitat dels espais que visitem; conèixer qui som i d’on venim, i aprendre la llengua com cal, usar-la com cal i fer-ne ben visible el potencial com a llengua moderna i apta per a tots els àmbits. Per això tancaré amb un petit fragment de Mataren el Verd d’una dona referent de la nostra llengua i la nostra cultura, Carme Miquel, que fa pensar en tot açò i més (pàgina 149) i que duu per títol Thor.

I ara sí, anem per feina, i bon curs 19/20.

[adaptació de les paraules de benvinguda al nou curs]