96 159 05 94 — correuclickedu

CAPÍTOL 8 – DRET A L’AIGUA (CINQUÈ)

CAPÍTOL 8 – DRET A L’AIGUA (CINQUÈ)
12/05/2021 Loli Company

L’aigua és l’essència de la vida. L’aigua potable i el sanejament són indispensables per a la vida i la salut, i fonamentals per a la dignitat de qualsevol persona. No obstant això, 884 milions de persones manquen d’accés a fonts d’aigua potable, i 2.500 milions no disposen de serveis millorats de sanejament.

La quantitat d’aigua apta per al consum és molt poca per cobrir les necessitats d’una població que augmenta cada vegada més. Si a això li afegim els problemes que ocasiona el canvi climàtic i la contaminació, ens trobem davant d’un seriós problema de escassetat d’aquest recurs vital.  Cal que prenguem consciència de la importància que té i ens esforcem per cuidar-la . L’ estalvi d’aigua per part de cadascun i cadascuna de nosaltres és fonamental, ja que el malbaratament que se’n fa per individu és molt alt.

Tenir el privilegi de nàixer en una terra on no tenim aquest problema, no ens permet que pugauem fer un ús destrellatat i un abús d’aquest recurs imprescindible per a la vida. Adriana, Manel i Anna ens ho conten al Capítol 8 – Dret a l’aigua.

Josep Pineda

Tutor de cinquè | Escolagavina