96 159 05 94 — correuclickedu

CAPÍTOL 6 – LA PANDÈMIA I ELS DRETS HUMANS (CINQUÈ)

CAPÍTOL 6 – LA PANDÈMIA I ELS DRETS HUMANS (CINQUÈ)
10/05/2021 Loli Company

Aquest any, el Dia dels Drets Humans es relaciona amb la pandèmia de COVID-19, amb l’objectiu de reconstruir i assegurar que els drets humans siguen la base per a la recuperació. Lluny d’aquesta realitat, la pandèmia ha demostrat que els més vulnerables han estat els que més han patit i els que menys mesures de protecció han pogut prendre davant del virus.

 

L’actual ritme de vacunació i fabricació en el món ens portarà a la fi de 2023 per aconseguir que tots els països tinguen els seus ciutadans vacunats, segons l’OMS i alguns informes independents. Un total de 37 països d’occident (d’Estats Units i d’Europa, principalment), estaran vacunats en la seua majoria a la fi de 2021 . Un altre grup de més de 60 països, d’ingressos mitjans, ho estaran en 2022 (incloent-hi alguns països amb recursos, com Rússia, la Xina i l’Índia). La resta, fins a 84, la majoria països del continent africà, no es vacunaran fins 2023 , si ho aconsegueixen.  Com en occident, països menys desenvolupats també necessiten tornar a una vida normal.

 

Aroa, Mar i Hugo ens conten, a grans trets, algunes de les vulneracions dels drets humans que han patit algunes poblacions arrel de la pandèmia.

 

Endavant amb el Capítol 6 – La pandèmia i els Drets Humans.

Josep Pineda

Tutor de cinquè | Escolagavina