96 159 05 94 — correuclickedu

CAPÍTOL 5 – RACISME POLICIAL ALS EUA (CINQUÈ)

CAPÍTOL 5 – RACISME POLICIAL ALS EUA (CINQUÈ)
07/05/2021 Loli Company

Des de fa uns mesos, els titulars als Estats Units han passat de comentar el distanciament social pel coronavirus a denunciar la injustícia racial. Un home negre, George Floyd, va ser asfixiat fins a la mort per un policia blanc mentre altres agents observaven l’escena. L’incident es va gravar i es va compartir a través de les xarxes socials, la qual cosa va provocar la indignació, no només entre la població dels Estats Units, sinó fins i tot a xiquets/es de 10 anys que no entenen el perquè d’aquesta violència.

 

El racisme es defineix com el “prejudici, discriminació o antagonisme dirigit contra algú d’una raça diferent basat en la creença que la pròpia raça és superior”. Per tant, el racisme es tracta d’una qüestió moral, un defecte en la naturalesa humana i un símptoma d’un problema encara més profund.

 

La conducta no racista i no discriminatòria es fomenta i s’assoleix des del coneixement, l’obertura d’idees, la comunicació i la llibertat de consciència; valors i condicions que nosaltres inculquem des de l’escola amb l’objectiu d’avançar cap a una societat basada en el respecte dels uns cap als altres, per tal de construir un futur on totes i tots tinguem cabuda i ens sentim lliures.

 

Xavi Ribera, Ricard Navarro i Ferran Ferrer ens conten com el racisme segueix present al nostre planeta, per fer-nos-en conscients i aportar el seu granet de sorra en el camí cap a una societat més justa.

 

Josep Pineda

Tutor de cinquè | Escolagavina