96 159 05 94 — correuclickedu

CAMÍ A L’ESCOLA

CAMÍ A L’ESCOLA
07/02/2018 Sandra Cuevas

Aquest és el nom d’un grup d’alumnes de 5è que vénen a l’escola caminant. Vénen de Picanya, Paiporta i Silla, i queden en diferents punts d’un recorregut que comença al Consum de Picanya i segueix vora barranc, fins que creuen la passarel·la i passen per l’escoleta infantil Ninos. Allà, repleguen uns quants companys (Blanca, Lucia i Dani) i segueixen el camí cap a l’escola.

Com va sorgir la idea? Doncs a partir d’un treball sobre autonomia que feren en l’àrea d’educació cívico-social. Junt amb la mestra van pensar iniciatives que podrien donar-los major autonomia i va eixir la idea de venir caminant. Eixa mateixa vesprada van crear un grup de whatsapp per poder organitzar-se, que es diu Camí a l’escola (curiosament i per casualitat, com una pel·lícula que van veure un temps després).

Per a tots és ben positiva aquesta iniciativa, perquè fan esport i no contaminen tant el planeta; perquè caminen i xarren alhora, i és una manera diferent de divertir-se i de conèixer més els companys, d’estar més amb ells. Fins i tot han creat un joc nou que es diu El cotxe groc! A més, també valoren que lleven feina als pares i les mares, que no els han de dur cada dia a l’escola.

Sens dubte és una proposta fantàstica i per això us la volíem explicar. Guillem, Blanca, Noèlia, Alfons, Lucia Contreras, Pau Roma, Adrià Chardí, Emma, Aina, Sandra, Lucia Tordera, Mireia, Lia, Adrià Ribera, Sergi i Ona tenen clar que els aporta això de venir junts a peu: salut, diversió, responsabilitat, autonomia, bones relacions i conèixer millor el lloc on viuen. Enhorabona!