96 159 05 94 — correuclickedu

BENVINGUTS A PRIMER!

BENVINGUTS A PRIMER!
03/10/2018 Sandra Cuevas

Bon dia,

Som els xiquets i les xiquetes de la classe de 1r de l´escola gavina.

Aquest curs és molt important per nosaltres, perquè aprendrem bé les lletres. Aprendrem a llegir, i així, si ens n’anem de viatge, podrem enviar una carta als pares. A més, si hem d’anar de viatge amb avió, podrem saber en quin avió hem de pujar.

Podrem llegir nosaltres tots sols els contes que més ens agraden, i si els pares són al treball i necessitem dir-los alguna cosa, els podrem telefonar. Quan arribe Santa Claus, si ens fa passar una prova de llegir, podrem descobrir-la. Llegirem els rètols de les botigues, i d’aquesta manera, si volem comprar una cosa, entrarem a la botiga que toca. Si un dia hem d’anar a l’ajuntament d’un poble, hem de saber bé les lletres vocals, perquè si no, ens podem equivocar de poble i anar-nos-en al poble del costat. Si sabem llegir, aprendrem llengües diferents i podrem escriure la carta als reis.

Mare meua, quantes coses que podrem fer. La mestra ens diu que ho farem a poquet a poquet, amb molta pràctica, igual que ho fan els nadons quan aprenen a caminar. Primer s’arrosseguen i agafen força en les cames i després van de quatre grapes. Quan tenen les cames fortes, s’alcen dempeus i s’agafen de les cadires i dels mobles per sostenir-se, i així, a poc a poc, se solten i fan provatures. I cauen, i s’alcen; i tornen a caure i es tornen a alçar. I així, a poc a poc, aprenen a caminar bé, sense caure; i després, a córrer i a botar.

Doncs…la mestra ens explica que quan aprenem a llegir i a escriure, passa el mateix. Que només cal fer-ho sense por i amb ganes. Que uns aprendrem més ràpid, que a uns altres ens costarà una miqueta més; però que tots, a poc a poc i amb una mica d’esforç, aprendrem a llegir i a escriure. I així, podrem fer tot allò, que hem dit abans. I més coses, que ja descobrirem dia a dia.

classe de 1r