96 159 05 94 — correuclickedu

BENVINGUT, SENYOR ABECEDARI!

BENVINGUT, SENYOR ABECEDARI!
29/10/2018 Sandra Cuevas

El senyor Abecedari comença el seu llarg viatge, visitant els xiquets i les xiquetes que aprenen a llegir i a escriure; però no solament els visita a les escoles: també arriba a les seues cases. Dídac, de la classe de 1r, va rebre divendres passat aquesta carta plena d’il·lusió i d’encant que volem compartir amb vosaltres.

El senyor Abecedari, l’amo de les lletres, s’estima els xiquets i les xiquetes i, més encara, a tots aquells que aprenen a llegir i a escriure. Ens acompanya amb les seues lletres, amb les quals ho podem escriure tot. Les lletres que tenen un nom i que sonen d’una manera, d’una altra i d’una altra, i que quan s’ajunten formen paraules, totes les paraules que vulguem. I ens porta contes, històries, llibres que ens expliquen coses del món, de la vida, de les plantes i dels animals, del cos, de l’univers…D’un munt de coses per descobrir.

Gràcies, Senyor abecedari, per formar part de la història de tants xiquets i de tantes xiquetes que han descobert els secrets que amaguen els llibres. Gràcies per les teues lletres, per les teues paraules i per la teua màgia. Fins a la pròxima.

 

Aquesta és la carta adreçada a Dídac:

 

Hola, Dídac,

Sóc el Senyor Abecedari. Crec que ja em coneixes una mica per l’escola, però avui he vingut a la teua casa perquè jo et vull conèixer una mica millor.

Crec que podem ser bons amics i aprendre junts un munt de coses.

Com que encara no sé quins són els teus gustos i quines coses t’agradaria aprendre, t’he portat dos llibres que a mi m’encanten. Pots començar a descobrir algunes paraules tu sol o també llegir-los amb els teus pares, als quals de segur que els farà molta il·lusió.

Ja vindré de tant en tant per ací i et portaré alguna sorpresa. No sempre seran contes. També puc portar-te endevinalles, poemes o tot allò que se m’ocórrega.

Em farà molta il·lusió que m’escrigues cartes on m’expliques si t’han agradat, o també pots explicar-me el que tu vulgues. M’encanten les històries. Espere rebre notícies teues molt prompte.

Una besada  molt gran.

Aquest sóc jo: tinc mil formes, però per a tu seré així. Vegem si endevines quines lletres em formen!