96 159 05 94 — correuclickedu

Assemblea, coral romput, grills, cucs de seda, rastells i moreres en una parra d’arbres

Assemblea, coral romput, grills, cucs de seda, rastells i moreres en una parra d’arbres
15/06/2022 albert

Hem fet la primera assemblea de colònies al carrer de les Moreres, a tocar de les cabanes de 4t de primaria. Repassem com van els jorns a Miramar, aixoplugats pel circ i el cel d’un càmping tranquil que ens cuida molt. Com va l’esperit, el reguiny, el corpres cada nit, a boqueta de nit, abans de sopar i no tenim la mare a prop. Repassem el jorn quan uns quants alumnes, sobretot de quart, són atrapats pel neguit, les pors, l’absència, i la mitjanit encara els afluixa més. Al costat d’una festa que no para, anit discoteca, despús-anit cinema, cada dia rondalles, o poesia o lectures, poques, ai, molt poques… És que van cansats, si no descansen. Que no ho fan prou.

Hem fet assemblea per explicar-ho, i els hem demanat que escoltaren Ovidi: llegia Coral Romput, el poema que diu “parle de Beniferri…” aquella meravella que recorda la infantesa del poeta, la senzillesa l’austeritat i aquells indrets de l’horta, la séquia, els dacsars, els melons: furtàvem melons i ens els menjàvem en un dacsar, amagats, i després ens banyàvem i assecàvem al sol, i érem ingenus, i feliços.

Apareixen, els grills i com el pare li ho va dir: no en mates mai cap, i ell no en va matar mai cap… i també hi havia la capsa de sabates amb els cucs de seda que després es farien papallones… Aprendre, aprendre sempre de la vida i de les experiències que ens fan créixer i avançar, endavant sempre endavant.

No en va matar mai cap, de grills, de tants com n’hi havia entre l’herba que segaven per als conills. I érem ingenus, i feliços. Colònies a Miramar, el gran poeta Estellés i la veu inconfusible de l’Ovidi.