96 159 05 94 — correuclickedu

COLÒNIES A MORELLA

COLÒNIES A MORELLA
17/06/2022 Sandra Cuevas

i ens rèiem, bovament ens rèiem,

i a tots els músculs era l’aigua viva del goig,

vinguda entre les herbes i les llebres.

(Estellés, Goig del carrer)

 

Temps lliure. No hi ha res més preuat. Escampar la boira, descobrir racons amagats, quedar-se quiet i veure com els esquirols baixen dels arbres, trobar eriçons entre les herbes altes i seure a comptar granotes i gripaus. Engrunsar-se amb les amigues, amunt i avall, riure de no res i passar les hores entre jocs de cartes, històries de por i cabanes. Som de colònies.

 

El Castell de Morella ens donava la benvinguda dilluns passat amb un sol intens i un gran desig de llibertat. Arribàrem a l’alberg carregats i ansiosos, amb ganes d’instal·lar-nos i organitzar les habitacions. Tot eren riures i passejades.

Algú obri una finestra: les muntanyes que no s’acaben i davant tenim un riuet on les granotes rauquen tot els dies (i tooota la nit, sense parar). El primer dia comencem amb temps lliure i exploració de l’entorn. Un poc més tard ens esperaven els monitors de Saltapins per a viure una gran aventura i descarregar adrenalina. I tots deien: “Això, cada dia, mestres!”.

També tenim monitors joves i motivats que ens preparen activitats tot el dia: l’assassí, orientació i gimcanes per Morella. Hem pujat caminant al poble entre rialles i algunes queixes per la calor, però la muralla no decep i el poble té racons increïbles per descobrir. Hem aprés d’història i de gastronomia (coneixeu els flaons?) i ens hem fet unes quantes fotos ben vistoses a la muralla i al carrer principal. Tot això amb bon humor i unes temperatures inusuals ací dalt. Per sort, ací a Els Ports, a la vesprada sempre refresca i tenim una arruixadeta a la vesprada que ens alegra el dia.

Ara us hem de deixar, que tenim piscina, i no sabeu com abelleix amb aquesta calor.

Si no tornem divendres, busqueu-nos a Morella.