96 159 05 94 — correuclickedu

Ara ve Nadal

Ara ve Nadal
15/11/2018 Emi Pardo

Com cada any, ens apropem a unes dates on els anuncis publicitaris ens inciten a consumir i a adquirir productes que al remat considerem necessaris, malgrat que la majoria no ho són. Des de l’escola, considerem important fer un pensament al voltant d’aquest aspecte.

Els nostres xiquets i xiquetes creixen mitjançant el joc: experimenten, imaginen, creen i construeixen el seu món a partir d’allò que els envolta. En aquest procés de creació, família i escola tenim un paper clau. Quan seiem a escriure la carta d’aquests Nadals o quan fem un pensament al voltant d’aquestes dates, fóra bo que ens preguntàrem: quins jocs fan que la meua filla o el meu fill tinga un imaginari més ric? de quina manera contribueix el regal que arribarà al Nadal?

Els valors que mostrem des de casa són el fonament de la seua educació i amb les joguines podem contribuir perquè aquesta base siga ferma. Busquem propostes dinàmiques, creatives i que promoguen la imaginació i el pensament propi. Xiquetes i xiquets, tots dos gèneres per igual, necessiten aquestes oportunitats per tal d’expressar i desenvolupar les seues destreses i habilitats. Siguem conscients que els rols que conformen a poc a poc s’estimulen des de ben menuts i menudes, i que allò que veuen i que fan, condiciona la seua identitat.

Així doncs, us animem a dedicar uns minuts a pensar aquesta llista…  I a l’hora de valorar-ne la quantitat, ja sabeu que sovint pot anar bé la dita  “com més curt, millor”.

Gaudiu d’aquestes festes!